2310242260 Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη etou39@otenet.gr
hero image


 

Ευάγγελος Τούλης
Ιατρός Ειδικός Παθολόγος - Θεσσαλονίκη

 

Ο Ευάγγελος Τούλης, ένας ιατρός που αφιέρωσε τη ζωή του στην ιατρική επιστήμη και την εξειδίκευση στην Παθολογία, γεννήθηκε στην πανέμορφη Κατερίνη της Πιερίας, την 6η Απριλίου του 1962. Από τότε, η πορεία του στο χώρο της ιατρικής ήταν συναρπαστική και επιτυχημένη.

Οι σπουδές του ξεκίνησαν το 1979, όταν αποφοίτησε από το Β' Λύκειο Αρρένων Κατερίνης, Πιερίας, κερδίζοντας το απολυτήριο Λυκείου. Το 1980, συνέχισε τις σπουδές του στο προπαρασκευαστικό κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Saarbruecken στη Γερμανία.

Από το 1981 έως το 1988, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Saarbruecken στο Homburg/Saar, από όπου αποφοίτησε με τις υψηλότερες τιμές.

Στη συνέχεια, αφιέρωσε μερικά χρόνια από τη ζωή του στον Ελληνικό Στρατό, υπηρετώντας από το Σεπτέμβριο του 1988 έως τον Μάιο του 1990.

Από τον Δεκέμβριο του 1989 έως τον Δεκέμβριο του 1990, εργάστηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Ροδιάς του Νομού Γρεβενών, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες στην τοπική κοινότητα.

Το 1991, ξεκίνησε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο Κατερίνης, συνεχίζοντας αμέσως μετά από τον Μάιο του 1994 στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ", όπου και απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας της Παθολογίας τον Σεπτέμβριο του 1997.

Από το 1997 έως το 2000, παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής στην ίδια κλινική. Από τον Νοέμβριο του 1997, διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην οδό Αγ. Σοφίας 28, παρέχοντας εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα στην τοπική κοινότητα.

Τον Νοέμβριο του 2009, ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος Παθολόγου στην 'EUROMEDICA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ' Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε να προσφέρει την εμπειρία και την επιστημονική του γνώση στην ιατρική κοινότητα.

 

Το 2013, ανέλαβε τη θέση του διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής στην 'EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ' με εξειδικευμένα ιατρεία Ρευματολογίας και Τμήματος Εγχύσεων βιολογικών παραγόντων, Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη καθώς και Ενδοκρινολογικών Παθήσεων, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων και με νεφρολόγο συνεργάτη. Επιπλέον, είχε την πρόθεση να δημιουργήσει και άλλα εξειδικευμένα ιατρεία στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσής του, ο Δρ. Ευάγγελος Τούλης συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια και εξειδικευμένα σεμινάρια, που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της Εσωτερικής Παθολογίας. Επιπλέον, έχει συνεισφέρει με αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, και είναι περήφανο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Υπέρτασης και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Εσωτερικής Παθολογίας για αρκετά χρόνια.

Ο Ευάγγελος Τούλης είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης στην ιατρική και συνεχούς επιμόρφωσης, προσφέροντας εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα και συμβάλλοντας στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα. Η εμπειρία του και η αγάπη του για την επιστήμη αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ιατρικό κόσμο και τους ασθενείς του.